Motto: “Zawsze jest droga by coś zrobić, choć nie zawsze się innym podoba”
Moje zainteresowania naukowe dotyczą procesów zachodzących w żywności podczas obróbki termicznej, w szczególności, w czasie wykorzystania tłuszczów i olejów roślinnych w procesie smażenia. Badam przemiany jakie zachodzą w olejach w czasie działania wysokiej temperatury, a także pracuję nad możliwościami wykorzystania naturalnych substancji do zwiększania stabilności tłuszczów smażalniczych. Proces smażenia interesuje mnie także jako proces, w którym powstają produkty o unikatowych, szczególnie pożądanych cechach sensorycznych, które konsumenci uwielbiają. Kochamy jeść smażone produkty.
Moją pasją jest fotografia podróżnicza na lądzie, pod wodą i z powietrza, technologiczne aspekty rozwoju społeczeństw, podróże, jazda na rowerze, SUP, czytanie książek, herbata o poranku nad jeziorem, rower o 6 rano…. całe życie.
Chcę wspierać studentów zarówno w ramach tutoringu rozwojowego jak i akademickiego.
W ramach tutoringu rozwojowego możemy rozmawiać o rozwoju osobistym, poznawaniu swoich talentów, rozwijać umiejętności związane z zarządzaniem sobą w czasie, planowaniem i prowadzeniem projektów, rozwijaniem systematyczności oraz wykorzystaniem instrumentów elektronicznych do zwiększania efektywności. Osobom zainteresowanym tutoringiem akademickim mogę zaoferować spotkania związane z doskonaleniem kompetencji związanych z pracą naukową, z analizą literatury, pisaniem tekstów naukowych, wizualizacją danych, projektowaniem badań czy budowaniem sylwetki naukowca.
Do współpracy zapraszam studentów, którzy chcieli by przede wszystkim odkrywać swoje pasje oraz czerpać z nich jak najwięcej, zwiększyć efektywność swojego działania i poprawić systematyczność a także tych zainteresowanych rozwojem swoich pasji w tym pasji naukowych, chcących doskonalić swój warsztat badawczy.
dominik.kmiecik@up.poznan.pl